marți, mai 17, 2022

Bătrâni în voia sorții

Un focar de infecţii a fost descoperit într-un azil de bătrâni din Craiova, care culmea, funcţiona ilegal, deşi fusese închis de autorităţi în urmă cu doi ani.

În plină pandemie, bătrânii sunt cazaţi la subsol, în camere fără ferestre şi unde nu dispun de apă caldă. Mai mult, curtea căminului arată ca un cimitir de fiare vechi. În urma sesizărilor, o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică a mers astăzi în control.

Azilul a fost închis, iar patronii s-au ales şi cu o amendă de 40.000 lei.

Ce se va întâmpla cu victimele cazate în clădirea dărăpănată rămâne însă un mister….

Curtea în care ar trebui să se recreeze cei 22 de vârstnici cazaţi în acest azil din centrul Craiovei. Aici sunt depozitate maldăre de fiare vechi, iar rufele sunt întinse în curte, printre mormane de gunoaie.

Uşile şi geamurile clădirii sunt sparte şi tencuiala este căzută de pe pereţi.  Cel mai grav este însă că bătrânii sunt ţinuţi în camere insalubre, întunecate şi fără apă caldă. 

De mai bine de doi ani, azilul funcţiona clandestin, fără documente şi acte legale. În martie 2018, aparţinătorii bătrânilor au sesizat zeci de nereguli, iar atunci, instituţia a fost închisă de reprezentanţii DSP. 

Patronii însă au continuat sa primească şi alţi vârstnicii, punându-le astfel în pericol sanatatea.

Latest news

Related news