marți, ianuarie 18, 2022

ROMÂNIA ȘI SISTEMUL MEDICAL

Acuzații grave la adresa unei doctorițe rezidente de la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Familia unei femei de 49 de ani, care a murit la 3 ore după ce a fost consultată de tanara doctoriță, spune că pacientei nu i-a fost pus diagnosticul corect.

Femeia a ajuns la spital acuzând dureri în piept. I s-a spus că durerile sunt inexplicabile, i s-a făcut o electrocardiogramă, i s-a prescris doar un calmant și a fost trimisă acasă. Femeia a început să se simtă din ce în ce mai rau. După doar câteva ore a decedat acasă, în timp ce rudele sunau disperate la ambulanță.

Rudele femeii sunt revoltate și spun că pacienta a murit cu zile. Dau vina pe medicii care nu au tratat-o asa cum ar fi trebuit. Familia a depus plângere penala la Colegiul Medicilor și la Parchet și acuză conducerea de malpraxis. Familia femeii nu își poate găsi liniștea din momentul în care Gabriela Vărzaru s-a stins din viata. Avea doar 49 de ani. Nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea tragedie. Nu era cunoscuta cu probleme de sănătate.

În urmă cu doua săptămâni femeia și-a făcut un set de analize de rutină. Apoi a început să abia dureri foarte mari în zona pieptului și a mers la spital, unde i s-a spus că este vorba despre o simplă nevralgie și a fost trimisa acasă. Femeia lucra ca vânzătoare la un supermarket din Craiova. Era mamă a trei copii și de curând devenise și bunică.

Moartea fulgerătoare a picat ca un trăznet pentru familie. La spital i-au fost făcute 2 electrocardiograme, pentru că medicul nu a reușit să-i pună un diagnostic corect. În cele din urmă i s-a transmis că este doar o nevralgie intercostală.

Reprezentantii Spitalului de Urgență din Craiova au fost sesizați cu privire la acest caz și au deschis o anchetă internă, pentru a stabili cine este vinovat de moartea femeii. Rudele femeii nu au de gând să renunțe, până nu vor afla tot adevărul.

Au depus plângere atât la Colegiul Medicilor cât și la Parchet.

Latest news

Related news