duminică, mai 15, 2022

Unul pe hârtie, unul se prabuşeşte din temelie

Pereţi căzuţi, toalete defecte, chiştoace şi holuri întunecate. Aceasta este imaginea vechiului Spital nr. 1 din Craiova. Dar nu este nici o problemă, mai avem un spital, pe hartie ce-i drept, şi cu PUZ-ul votat anul trecut de către consilierii locali.

           Dacă ne aducem aminte declaraţia lui Mihail Genoiu de la sfârşitul anului 2018, atunci când spunea că este mult în fata Clujului şi a Iaşiului cu acest proiect şi că are deja un PUZ complet pentru spitalul regional, ar trebui ca deja să se vadă ceva în teren, dar totul a rămas la acelaşi stadiu. Un spital pe hârtie şi unul care se clatină din temelie.

           Ce-i drept, Spitalul Judeţean este păzit bine. Orele de vizită au fost reduse la două, de la 15:00 până la 17:00, în rest program de linişte pentru cadrele medicale. Dacă ai îndrăznit să nu respecţi orarul stabilit de conducere, mai marii de la pază ( ai domnului fost colonel SRI de Gorj) sunt dispuşi să-ţi aplice un şut în dos şi poate şi o înjurătură, că nu au prea multă carte. Cât despre parcare, nici să nu încerci să intri cu maşina în curtea spitalului pentru că nu ai talon, este strict rezervată cadrelor medicale. Paznicul de la poarta te va trimite direct în … peste stradă.

           Revenind la oile noastre, situaţia nu este una tocmai roz în ceea ce priveşte sănătatea din Craiova, autorităţiile se laudă cu construcţia unui spital regional cu o suprafaţă de 270.000 metri pătraţi, care se ridică la o valoare de 538 de milioane de euro, în timp ce Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova este lăsat la voia sorţii.

Latest news

Related news